KURGUSAL FOTOĞRAF

Hiç yorum yok
KAFSİD'in bu haftaki etkinliğinde, Hüseyin TAŞKIN ile 'Kurgusal Fotoğraflar' üzerine söyleşisi olacaktır. 
8 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek olan söyleşi, İbrahimpaşa Köyü'ndeki Üvercinka Sanat Kahvesi'nde saat 19.30'da başlayacaktır. Tüm sanatseverler davetlidir.
Hüseyin Taşkın kimdir?
1979 Kayseri -Sarız doğumlu olan Hüseyin Taşkın, ilk ve orta öğrenimimi Sarız’da tamamladı. Haliç Üniversitesi  Fotoğraf ve Video bölümünde yüksek lisans yapıyor.  Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi  İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde yapmıştır. Okul sonrası sektörel bir dergide Foto-Muhabir olarak görev aldıktan sonra reklam fotoğrafçılığıyla ilgilenmesinin yanısıra, serbest olarak fotoğraf ve tasarım işleriyle uğraşmıştır.
6 Yıldır Kayseri’de yaşayan sanatçı, halen özel bir şirkette reklam fotoğrafçılığı ve stüdyo şefliği yapmaktadır. Bununla birlikte çeşitli fotoğraf kulübü ve fotoğraf topluluklarında başkanlık ve fotoğraf eğitmenliği yapmıştır. Halen Atölye 9 Görsel Sanatlar Derneği yönetimindedir.
İnsani yardım kuruluşu adına düzenlediği  ve iki farklı yerde sergilenen “Kahverenginin Yoksul Tonları” isimli 1 kişisel sergisi bulunmaktadır. Karma fotoğraf sergilerinde de fotoğrafları sergilenmiştir. Ulusal ve Uluslararası fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yapmıştır. Aylık yayınlanan Fotoritm dergisinde fotoğraf yazıları yazıyor. Hüseyin Taşkın, fotoğrafı ; ‘İnsanın kendini ve hayatı sorgulama araçlarından sadece biri. Bazen acıtan bir keyfi var.’ olarak yorumlamaktadır.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder