Azadi Street Filmi Üniversitede gösterime girdi

Hiç yorum yok
Çekimleri İran ve Türkiye’de gerçekleşen Azadi Street filmi Nevşehir Üniversitesi’nde gösterime girdi.

Yönetmenliğini Mustafa Karakaya'nın yaptığı, çekimleri İran ve Türkiye'de gerçekleştirilen Azadi Street filmi, ilk galasının Kapadokya Dedeman Otel’de yapılmasının ardından  Nevşehir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ( NÜKÇAM) tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, NEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gösterime girdi.

İran'da çeşitli nedenlerle ülkesini terk etmek zorunda kalan bir mültecinin gerçek yaşam hikayesini anlatan filmin gösterimine NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu ve akademik personellerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.Gösterim öncesinde Nevşehirli Yönetmen Mustafa Karakaya,Kapadokya'nın ilk film fabrikası olan Katpatuka Film'in ilk çalışması olan Azadi Street hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Gösterimin ardından Yönetmen Mustafa KARAKAYA ve Gazeteci İsrafil BARAN izleyicilerin sorusunu yanıtladı.Bir öğrencinin “İran’daki insanların hepsi mutsuz mu?” sorusu üzerine Karakaya “Filmde izlediklediğiniz görüntüler tamamen günlük yaşamdan alınmış kesitlerdir. Biz bu filmde, yorum katmadan olabildiğince objektif bir şekilde gerçek İran’ı anlatmaya çalıştık. İnsanların geneli ülkelerinin durumundan mutlu değil. İran’da insanlar sanki gizli bir yas tutuyor.” dedi.

Filmin başrol oyuncusu Tina Pakan’ın son durumunu da merak eden öğrenciler “Tİna Pakan Amerika’ya gitmek yerine neden Türkiye’de kalmayı tercih etmedi?”sorusunu yöneltti. Gazeteci İsrafil BARAN öğrencilerin bu sorusuna “Tina Hanım, Türkiye’yi kendi vatanı gibi seviyordu. Kendisi Türkiye’de mülteci olarak kalıyordu. Ülkemizde çalışma ve eğitim gibi birçok haktan mahrumdu. Amerika’da daha geniş özgürlüklere sahip olacağı için oraya gitmeyi seçti.” cevabını verdi.

Soru ve cevapların ardından NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu, film gösterimi için Yönetmen Mustafa Karakaya’ya  teşekkür etti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder