Kafsid üyeleri Ufad'ın sergisine katıldı

Hiç yorum yok

Kafsid Yönetim Kurulu Üyeleri Ufad’ın "XX IŞINLARI" adlı sergisine katıldı.
Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği(KAFSİD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği(UFAD) tarafından bu özel gün nedeniyle hazırladığı. “XX IŞINLARI” adı verilen sergiye katıldı.Sergide şiddet gören, mağdur edilen, ezilen, ikinci planda tutulan kadın değil; hak ettiği ve olması gerektiği gibi estetik, zarif, asil, üretken, başarılı kadın teması işlendi. 

Aylardır süren çekim çalışmaları ve haftalık değerlendirme toplantılarından sonra geçtiğimiz Pazartesi günü dernek merkezinde başkan Hüseyin Taşkın kılavuzluğunda ve Ümran Tunoğlu ile Buket Mücellit  liderliğinde son kez toplantı yapan XX ekibi proje süresince çekilen fotoğrafların değerlendirmesini yaptı. Çekimi yapılan  fotoğrafların içinden sergilenecek fotoğrafların seçiminin ve değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda sergiye katılacak misafirler için hazırlanacak birbirinden güzel sürprizler üzerinde konuşuldu ve gerekli planlamalar yapıldı.  

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde daha iyi çalışma koşulları, daha insanca bir yaşam, eşitsizlik ve ayrımcılığa karşı yapılan grev sırasında çıkan yangında can veren kadın işçiler anısına tüm dünyada 8 Mart tarihi Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmakta. Tüm dünyada ve Türkiye’ de kadınların yüzyıllardır yürüttüğü eşitlik, ayrımcılık ve özgürlük mücadelesinin kutlandığı bir tarih olan 8 Martta yapılan etkinlik ve kutlamaların ana teması genellikle kadının mağduriyeti, kadına karşı şiddet, cinsiyet ayrımcılığı gibi konular iken, UFAD bu özel gün dolayısıyla hazırladığı sergide farklı bir konsept hazırladı. “XX IŞINLARI” adı verilen sergide şiddet gören, mağdur edilen, ezilen, ikinci planda tutulan kadın değil; hak ettiği ve olması gerektiği gibi estetik, zarif, asil, üretken, başarılı kadın teması işlendi. 

XX IŞINLARI KADINLAR GÜNÜ FOTOĞRAF SERGİSİ’nin açılışına Nevşehir’den Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği(KAFSİD) yönetim kurulundan 10 kişi katıldı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder