KAPADOKYA DOĞAL FİLM PLATOSU KİTABI TANITILDI

Hiç yorum yok
Kapadokya Doğal Film Platosu kitabının tanıtım toplantısı, ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır'ın katılımıyla Nevşehir'de gerçekleştirildi.
Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kapadokya Doğal Film Platosu kitabının tanıtım toplantısı, ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır'ın katılımıyla Nevşehir'de gerçekleştirildi.
Projenin yürütücülüğünü üstlenen Katpatuka Film’in kurucusu Yönetmen Mustafa Karakaya tarafından yayına hazırlanan tanıtım kitabında, Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) üyelerinin fotoğrafları yer aldı.

Uçhisar’da CCR Hotel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Kadir İnanır ve hayat arkadaşı Jülide Kural, Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Hacı Bektaş, Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) Başkanı Yönetmen Mustafa Karakaya, KAFSİD yönetim kurulu ve üyeleri, belediye başkanları, turizmciler ve daire müdürleri katıldı.
Ünlü aktör Kadir İnanır, konuşmasında Kapadokya bölgesinin dünyanın en güzel bölgelerinden biri olduğunu ifade ederek, bölgeye her gelişinde büyük bir keyif aldığını kaydetti. Bölgede bugüne kadar kendisiyle birlikte birçok ünlü Türk ve yabancı aktörlerin sinema filmi çektiğini ve bu sayede bölgenin tanıtımına ciddi katkılar sağlandığını belirten İnanır, "Kapadokya sinema sektörü açısından tüm doğallığıyla ciddi bir kaynak. Gerçekte dünya sinemacıları da Kapadokya'yı çok iyi biliyor ama yoğunlukla yapımcılar, sinema sanatçıları gibi sinemanın içerisinde bulunanların ilgisini Kapadokya bölgesine yönlendirecek çalışmalar yapılmalı. Bunlardan birisi de uluslararası düzeyde festivaller. Bugün Antalya, Adana, Erzurum, Kars, Malatya'da film festivali var ama Kapadokya'nın böyle bir etkinliği yok. Buradaki dostlarımızla da görüştüm, Nevşehir'de çok ciddi dostlarımda var. El birliğiyle Kapadokya bölgesinde uluslararası düzeyde bir film festivali organizasyonuna imza atacağız. Böylelikle tüm dünya sinemasının gözünü bir kez daha Kapadokya bölgesine çekebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Kapadokya’nın halihazırda bir film platosu olarak kullanıldığını belirten Yönetmen Mustafa Karakaya; “Kapadokya doğal film platosunun hayata geçirilmesi için bir ön çalışma hazırladık. Halihazırda Kapadokya bir film platosu olarak kullanılıyor. Bu çalışmadaki amacımız aynı zamanda bir film ofisi kurarak bu işin daha kontrollü yapılmasını ve yurt içinden ve yurt dışından gelecek film şirketlerine ekip ve ekipman desteği sağlamak olacaktır. Tüm dünyada film çekmek için mekan arayanlara Kapadokya bölgesinin hem mekan hem de ekip/ekipman konusunda avantajlı olduğu anlatılacaktır.Bu projeyle film çekimleri esnasında Kapadokya’nın doğal yapısını koruyarak tıpkı Amerika’da ki Hollywood, Hindistan’da ki Bollywood ve İtalya’daki Cinecittà film platoları gibi uluslar arası bir plato markası oluşturmayı amaçlıyoruz.”  dedi.
Tören sonrasında Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD) üyeleri Türk Sineması'nın ünlü ismi Kadir İnanır ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder